o jedzeniu, ekologii i nie tylko
piątek, 27 stycznia 2012
grzane piwo z miodem

Zachciało nam się z mężem ostatnio grzanego piwa. 

Ja nie przepadam za piwem z sokiem, więc wymyśliłam inny rodzaj grzanego piwa.

Osłodziłam je miodem, posypałam cynamonem i zagrzałam z goździkami.

Pysznie nas rozgrzało.

składniki:

2 piwa (ja kupiłam Ciechana wybornego, nieutrwalonego)

2 czubate łyżki miodu

1 łyżka cynamonu

około 10 goździków

przygotowanie:

Piwo wlałam do garnka dodając miód, goździki oraz cynamon. Gotowałam na wolnym ogniu około 10 minut (ważne aby piwo się nie zagotowało lub nie było zbyt gorące- nie nadaje się wtedy do picia).

Rozlewam do szklanek i ...

Milego wieczoru:)

Tagi
kontakt: ola7@gazeta.pl
Top Blogi